Bit ćemo glas najsiromašnijih i najmanjih

Bit ćemo glas najsiromašnijih i najmanjih

U Caracasu je predstavljeno pastoralno pismo venezuelanskih biskupa „U zajedništvu s rimskim biskupom i općom Crkvom".

Na konferenciji za novinare u Caracasu predstavljeno je pastoralno pismo „U zajedništvu s rimskim biskupom i općom Crkvom" koje su venezuelanski biskupi objavili u pripremi za pohod apostolskim pragovima (ad limina apostolorum) od 4. do 17. rujna, prenosi Vatican News.
„Bit ćemo glas najsiromašnijih i najmanjih u venezuelanskom društvu", rekao je novinarima potpredsjednik Venezuelanske biskupske konferencije nadbiskup San Cristobala Mario Moronta, podsjetivši da posjet ad limina služi da bi ojačao odgovornost pastira kao nasljednika apostola i da bude izraz zauzetosti svih katolika: biskupa, svećenika, redovnika i vjernika laika.
Pastoralno pismo predstavljeno je u sklopu plenarnog zasjedanja Venezuelanske BK koje je 8. srpnja započelo u Caracasu. U njemu su biskupi potvrdili da će susret s papom Franjom 10. rujna u Vatikanu biti trenutak bratskog dijaloga o životu Crkve u svakoj dijecezi i o stanju u zemlji. Njemu i njegovim najbližim suradnicima predočit ćemo volju za slobodom, pravdom i mirom čitavog našeg naroda koji je pogođen krizom koju proživljava naša zemlja. Zasigurno, bit ćemo glas najsiromašnijega i najmanjega dijela našega venezuelanskog društva, napisali su biskupi.
Ne idemo kao turisti ili kao jednostavni dužnosnici, jer to je odgovor na Božju milost kako bismo primili novo svjetlo za dobrobit našega pastoralnog djelovanja u korist venezuelanskog naroda , priopćili su biskupi i istaknuli kako će svojim boravkom u Rimu moći potvrditi zajedništvo s papom Franjom kojem zahvaljuju jer je uvijek pokazivao ozbiljnu i odlučnu brigu za Venezuelu.
Posljednja su dva posjeta ad limina venezuelanskih biskupa održana godine 2002. sa svetim papom Ivanom Pavlom II. i godine 2009. s papom Benediktom XVI. Nakon devet godina ta je tradicija nova prilika da se Papi iznesu zabrinutosti, tjeskobe, nade i želje našeg naroda i naše Crkve, očekujući njegovo vodstvo, te pastoralnu i duhovnu pratnju, zaključili su venezuelanski biskupi.

datum 12.7.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Radio Marija 22. veljače 2019. godine slavi dvadeset i drugi rođendan.
Trenutno u programu: 08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
Sljedeće u programu: 08:45 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bogatiji smo za jedan dan

Ti i ja, nas dvojica bogatiji smo za jedan dan - Ti jer ljubiš, a ja, jer sam ljubljen.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora