Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. veljaču piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. veljaču piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. veljaču piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Radio Marija 22. veljače 2019. godine slavi dvadeset i drugi rođendan.

Radio Marija  22. veljače 2019. godine slavi dvadeset i drugi rođendan. Iz Pokreta krunice za obraćenje i mir 1993. godine, a zaslugom fra Smiljana Kožula i suradnika,  rodila se ideja za osnivanje Radio Marije u Hrvatskoj po uzoru Radija  koji je započeo svoj hod 1983. godine u  župi Erba na sjeveru Italije.

Izmolivši Anđeo Gospodnji, 22. veljače 1997., blagopokojni sluga Božji kardinal Franjo Kuharić uputio je slušateljima riječi ohrabrenja i blagoslovio rad nove radiopostaje. Od 2002. godine Radio Marija „stanuje“ na Jordanovcu u prostoru nekadašnje župne crkve. Znakovito je da se studio nalazi na mjestu gdje je bio oltar. 

Radio Marija ima koncesiju na zagrebačkom, splitskom, virovitičkom, riječkom, a od listopada 2017. godine i u Istočnoj Slavoniji.  Program se emitira i posredstvom satelita; može se čuti u Hrvatskoj i Europi, a internetom po svijetu. 

Sjeme nastanka Radio Marije posijano je u župi Erba u Italiji 1983. godine. Zbog bogatog i raznovrsnog programa religioznog sadržaja, čujnost se veoma brzo proširila po cijeloj Italiji; nakon toga osnivaju se  nove postaje izvan Italije. Tako 1998. godine nastaje Svjetska obitelj (World Family) Radio Marije. Danas u svijetu djeluju 82 radiopostaje i svake godine osnivaju se 5 i više novih postaja.

         Radio Marija je dar i izvanredna milost kojeg je majčinsko Marijino srce darovalo Crkvi. Kao izrazito religiozna postaja, umnogome se razlikuje od svojih katoličkih susestara. Posredstvom Radija Gospa želi dati Crkvi glas kako bi probudila vjeru i pozvala na obraćenje naš današnji naraštaj, izgubljen u tami i sjeni ateizma i materijalizma.

Program našega radija počinje s Bogom i završava s Bogom. Molitvom hrani i čuva vjeru; udaljene duše dovodi k Bogu. Gospa želi unijeti molitvu u srca, u kuće, u obitelji i konačno u cijeli svijet, kao rijeku milosti i života. Srce molitve u našem programu je svakidašnja sveta misa. Mnogi ljudi koji rade noću ili trpe od nesanice u krunici nalaze veliku duhovnu utjehu i pomoć. Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić je prigodom blagoslova Radio Marije rekao: Slušajući Radio Mariju mnogi patnici, osamljeni, nemoćni doživljavaju posjet prijatelja, tješitelja i tumača smisla iz ljubavi prema Bogu prihvaćene patnje. Sve je to suradnja sa spasiteljskom ljubavlju Isusa Krista, nadahnućem njegove djevičanske majke Marije.

U radijskom programu bogatstvo Svetoga pisma, nauka vjere i morala, duhovnosti, kulture i tradicije vlastite katolicizmu postaje pristupačno mnogim slušateljima. Radio Marija je radio života gdje nauk vjere mora postati svjetlo i snaga na našem  duhovnom hodočašću kroz život. 

Temelj našega radija je uvelike volonterski rad. Volontiranje ima svoj izvor u ljubavi prema Gospi. Svi koji su u programu ili na  neki drugi način pomažu, moraju se osjećati pozvani za tu službu. Njihova nazočnost i njihova djelatnost je odgovor i dar Djevici kojoj je potreban njihov rad. 

            Radio Marija je jedincato sredstvo priopćavanja s obzirom na financiranje. Dok drugi mediji “žive” od donacija i propagande, naš se Radio za sve potrebe obraća svojim slušateljima; ne naplaćuje ni jednu svoju uslugu; odriče se ljudskih sigurnosti i na takav način daje svjedočanstvo svoga nadnaravnoga podrijetla.

Radio Marija postoji, jer je velika vaša ljubav!

 

Srdačno Vas pozdravljam!                                                             
                                                                               
Vaš p. Stjepan Fridl

 


datum 4.2.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Radio Marija 22. veljače 2019. godine slavi dvadeset i drugi rođendan.
Trenutno u programu: 11:00 Sveta misa - prijenos iz župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Virovitici
Sljedeće u programu: 12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bogatiji smo za jedan dan

Ti i ja, nas dvojica bogatiji smo za jedan dan - Ti jer ljubiš, a ja, jer sam ljubljen.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora