Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. travanj piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. travanj piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. travanj piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Zlo koje dolazi iznutra, potiho i neprimjetno najprije rastače i ugrožava čovjeka iznutra, a onda škodi i onima oko njega.

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

          Gledamo u mislima vojnika Jurja kako u vojničkom oklopu na konju vrancu kopljem ubija zmaja koji je simbol svekolikog zla. Od 1222. godine sveti je Juraj zaštitnik Engleske, a kršćani ga ubrajaju među četrnaest pomoćnika u nevoljama.

          Rođen je u trećem stoljeću u Kapadociji, u današnjoj Turskoj. Prema Zlatnoj legendi, Juraj je bio ugledan časnik za cara Dioklecijana – progonitelja kršćana.

          Prema legendi zmaj je u gradu Sileni svednevice proždirao jednog mladića. pa onda djevojku i na kraju je trebala biti žrtvovana i careva kći. Juraj je mačem sasjekao zmaja, a car i svi stanovnici obratili su se Isusu. Oko godine 305. bio je uhićen, mučen prikovan za kotač i bačen u vrelo vapno, ali je ostao živ. Vidjevši to, carica se obratila na kršćanstvo. Taj čin koštao ju je života kao i Jurja; odlukom cara odrubljena im je glava. Kao mučenik i svjedok vjere svijetli on sve do naših dana.

          Kakvu poruku daje sveti Juraj našemu naraštaju? Vrijeme mučeništva za cara Dioklecijana je prošlost. Zmaj u liku različitih zala i boja neprestano se pojavljuje. Od brojnih negativnosti posebno su opasne one što izlaze iz čovjekova srca. Zlo koje dolazi izvana budi obrambene moći kod ljudi pa oni oprezni postaju jači i spremnije mu se suprotstavljaju. Međutim, zlo koje dolazi iznutra, potiho i neprimjetno najprije rastače i ugrožava čovjeka iznutra, a onda škodi i onima oko njega.

          Povijest redovito živi i ponosi se ljudima koji su poput Jurja zasvjedočili žrtvom života ljubav prema svojoj obitelji, vlastitome narodu i ljubav prema svojoj vjeri. Na nama je da nikada ne iznevjerimo onu ljubav koju su nam u zalog ostavili naši pređi.

          Sveti nas Juraj poziva da se borimo protiv zla u vlastitom srcu, u vlastitom domu, svojoj sredini i zla u svome narodu. Neka nad nama bdije moćna ruka svetoga Jurja, ali i majčinski zagovor Isusove i naše majke Marije!

Sve vas srdačno pozdravljam!

                                                                   Vaš p. Stjepan Fridl


datum 27.3.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzSatelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, H
Virovitica: 88,3 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Zlo koje dolazi iznutra, potiho i neprimjetno najprije rastače i ugrožava čovjeka iznutra, a onda škodi i onima oko njega.
Trenutno u programu: 11:00 Sveta misa - prijenos iz svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici
Sljedeće u programu: 12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Uskrsni himan

Pobjedniče, Kralju divan, budi nama milostivan! Amen! Aleluja!

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora