Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. svibanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. svibanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. svibanj piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

«Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...».

Na drugu nedjelju svibnja slavimo Majčin dan. Utemeljila ga je Anna Jarvis iz Philadelphije. Ona se godinama brinula o slijepoj sestri i nemoćnoj majci, a kad joj je majka umrla - bilo je to na drugu nedjelju svibnja - poduzela je sve da se uvede jedan dan u godini posvećen majkama u zahvalu za njihovu brižnu ljubav. Američki je kongres 1914. proglasio Majčin dan državnim blagdanom. Ubrzo je ta ideja osvojila i cijelu Europu.

           Na pitomom brijegu u Erpenji blizu Tuheljskih toplica postavljen je pored crkve prekrasan kip Ive Kerdića (iz 1814. godine): Majka i dijete. Likovno snažno izražava ljubav, dobrotu, brigu i požrtvovnost majke prema djetetu. To spomen područje “Hrvatskoj majci” simbolizira naš nacionalni spomen Majčina dana uz posmrtne ostake Justine Mihanović, majke Antuna, pjesnika hrvatske himne.

           Mjesec je svibanj. Nazivaju ga najljepšim, a posvećen je Mariji – najljepšoj među ženama i majkama. Najljepše se uvijek daje majci. Majku se može osjetiti, ali ju je teško opisati.

           Pjesnik A. Jakšić sjeća se svoje majke riječima: «Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...». Znate li što znači imati majku? pita se V. Hugo i piše: „Biti siromašno, slabo dijete, pa osjećati da je netko uz vas: hoda kada vi hodate, zaustavi se kad se vi zaustavite. razumije vas kad plačete. Imate anđela koji vas gleda, uči govoriti, smijati se, ljubiti... Vi joj velite: majko moja, a ona vama: dijete moje!“

           Kolike je neprospavane noći, kolike je žrtve mati sposobna podnijeti za svoje dijete, ako je bolesno, da ozdravi. Nitko kao majka ne razumije jezik djeteta. Ona zna kad ga boli i kad mu je dobro. Dijete pak na licu majke čita sve. To je govor srca, govor ljubavi i može ga razumjeti samo srce koje zna voljeti.

           Svakoj je majci najdraže kad osjeti da joj dijete uzvraća ljubav. Cvijet, pismo, telefonski poziv, sjećanje za imendan, rođendan, vredniji su od skupocjenih darova.

          Drage majke i drage buduće majke, neka vas sve prati zagovor i zaštita naše nebeske majke Marije. Ako nam je majka živa, u znak zahvalnosti, darujmo joj cvijet. Ako je preselila u vječnost, zahvalimo Gospodinu za svu primljenu ljubav i dobrotu.

          Srdačno vas pozdravljam!

                                                                             Vaš p. Stjepan Fridl


datum 13.5.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
«Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...».
Trenutno u programu: 02:40 Glazba
Sljedeće u programu: 03:30 Prigodna emisija (R) - tema: Biskup Josip Julije Marija Carević; gost: Mirko Ivanjek, prof. - Anđelko Bošnjak

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora