Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. studeni piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. studeni piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. studeni piše Vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

"Tko s Bogom prijateljuje, sam postaje svet, plemenit, čist, slobodan, ispunjen mirom; živi već komadić neba na zemlji."

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

         Uđimo u tišinu vlastitog srca i potražimo odgovor na pitanje: koji je cilj našega života? Mjesec studeni započeli smo svetkovinom Svih svetih. Crkva se sjeća svih pokojnika koji su postigli svoj cilj: proslavu u nebu. Slavimo one koji su često lutali stazama života, griješili, ali su prekinuli s grešnom prošlošću, obratili se te postigli svoje konačno jedinstvo s Bogom; to su oni koji su oprali haljine svoje i ubijelili ih u krvi Jaganjčevoj. Jednom riječju, slavimo sve one koji su tako živjeli na zemlji da su zavrijedili biti sudionicima vječne Gozbe kralja Jaganjca.
          Bog je svet, a sveci su odsjaj njegove svetosti. Tko s Bogom prijateljuje, sam postaje svet, plemenit, čist, slobodan, ispunjen mirom; živi već komadić neba na zemlji. Takav čovjek osjeća neopisivu sreću koju želi umnažati i darivati drugima. Svetac je svjetiljka koja drugima svijetli na putu do cilja.
          U nebu nas čekaju naši prijatelji, susjedi, rodbina i nama drage osobe. U nebu ćemo u potpunosti vidjeti da postoji Bog i da je on dobri Otac. Shvatit ćemo da se isplatilo biti pošten i dobar. Nebo je mjesto pobjede siromaha, progonjenih, mučenih. Tu sve boli imaju kraj. Svetkovina Svih svetih izvor je naše nade i sigurnosti.
          Nije li ovo trenutak da se upitamo: jesam li ja svet, jesam li ja sveta? Idem li prema cilju ili srljam stranputicom? Pozvani smo živjeti tako da ostavimo trag plemenitosti i dobrote na svojemu putu prema vječnosti. Neka nas na tom putu do susreta s milosrdnim Ocem vode i zagovaraju Svi sveti!
                           
    Srdačno Vas pozdravljam! 
    Vaš p. Stjepan Fridl


datum 30.10.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
"Tko s Bogom prijateljuje, sam postaje svet, plemenit, čist, slobodan, ispunjen mirom; živi već komadić neba na zemlji."
Trenutno u programu: 22:05 Glazba
Sljedeće u programu: 22:30 Hrvatski program Radio Vatikana (R)

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hoću li i ja u raj?

Hoću li i ja u raj? Htio bih, a’ sve se bojim, jer tamo će biti slava i sjaj,a ja na niskom stojim.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora