Nalazite se:

Naslovnica - Pismo Urednika - Uz mj. srpanj piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik
Uz mj. srpanj piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Uz mj. srpanj piše vam p. Stjepan Fridl, gl. urednik

Sveta Ano i Joakime, hvala vam za najljepši dar i uzor majčinstva, Mariju, Isusovu i našu majku!


U župi svete Ane u Bjelovaru glavni oltar krasi moderna, ali dražesna slika koja prikazuje kako sveta Ana poučava malu Mariju. Ta mi je slika posebno draga jer me podsjeća na prijatelja, svećenika Vinka, koji mi je kao župnik darovao otisak originalne slike. Prerano se on preselio Gospodinu i neka mu je lijepa vječnost u društvu Marije i njezinih roditelja Joakima i Ane. Kao dragu uspomenu stavio sam sliku u predvorje našega Radija. Posebno mi je drago vidjeti da se mnogi posjetitelji rado zaustave pred slikom i s molitvom i udivljenjem promatraju ta dva ljupka lika. Ako Bog da, ta će slika naći i posebno mjesto u novim prostorima Radio Marije, uređenje kojih je u tijeku.


          Nema pouzdanih podataka o Ani i Joakimu, nije sigurno čak ni jesu li se  doista tako zvali. Evanđelja ne spominju ništa iz njihova života. Ali već u drugom stoljeću od usta do usta prenosila se predaja: Gospini roditelji zvali su se Joakim i Ana. Ni o majci Isusovoj ne nalazimo puno podataka u Božjoj Blagovijesti. A zašto? Odgovor je vrlo jednostavan: Za svete je pisce središnja osoba Isus Krist, a Majka Marija „potpisuje“ sve što je njezin Sin činio i govorio. Najveći dar koji je ona primila od Boga jest što je bila dostojna osluškivati pod vlastim srcem otkucaje srca spasitelja svega svijeta. Ima li išta veće, ima li išta veličanstvenije od toga?


        Marijine roditelje štujemo najprije zbog ploda njihove ljubavi, zbog najljepše i najsvetije među ženama, zbog Marije. Vjerni puk rado im se moli za sretno očinstvo i majčinstvo. Živimo u vremenu kad se obezvređuje brak, bračna vjernost, a osobito rađanje. „Moderni“ je odgoj, koji se nudi u školi i društvu, uvelike u suprotnosti s kršćanskim moralnim stavovima. Svetoj se Ani, koja je od Boga izmolila svoju svetu kćer Mariju, zaufano molimo, da zagovara kod Boga naše obitelji te da naš narod sačuva kršćanske vrijednosti, obiteljsku vjernost, svetost braka i svetost začetoga života.


         Sveta Ano i Joakime, hvala vam za najljepši dar i uzor majčinstva, Mariju, Isusovu i našu majku! Svetim roditeljima, Ani i Joakimu preporučujemo izgradnju novoga studija. To će biti Marijin dom odakle će dolaziti Isusova poruka u mnoge domove i otvorena srca dobrih ljudi. O tijeku radova redovito ćemo Vas obavještavati. Svima od srca hvala na svakom, pa i najmanjemu, daru za ostvarenje toga Marijina djela.


Tijekom srpnja i kolovoza imat ćete podosta prilika slušati reprize Vama dragih emisija.
          

Sve Vas srdačno pozdravljam!

 

                                                                             Vaš p. Stjepan Fridl


datum 28.6.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Sveta Ano i Joakime, hvala vam za najljepši dar i uzor majčinstva, Mariju, Isusovu i našu majku!
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - p. Tonči Trstenjak: "Zaljubljeni kapelan"

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora