Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Zbornik radova o nastavničkim kompetencijama

Zbornik radova o nastavničkim kompetencijama

Zbornik radova pod nazivom »Nastavničke kompetencije« izašao je u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanske sadašnjosti.

Zbornik na 198 stranica donosi radove sa Znanstvenoga simpozija o nastavničkim kompetencijama kojega je organizirala Katedra religijske pedagogije i katehetike Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u prosincu 2017. godine. Autori iz područja pedagogije, komunikologije, jezikoslovlja i teologije, u svojim člancima obrađuju niz kompetencija koje se danas zahtijevaju od nastavnika u odgojno-obrazovnome radu s djecom i mladima, s posebnim naglaskom na profesiju nastavnika-vjeroučitelja i predmet katoličkoga vjeronauka.

U tom smislu, Anton Tamarut progovara o antropološkom pristupu u nastavnome procesu; Tonči Matulić o teološkim kompetencijama; Taras Barščevski o biblijskim kompetencijama vjeroučitelja; Jasna Šego o jezičnim kompetencijama nastavnika u kontekstu suvremene škole; Krunoslav Novak o medijskim kompetencijama; David Kraner – Janez Vodičar o vplivu komuniciranja na učenje: mladostnik in njegovo okolje; Denis Barić – Ružica Razum o inicijalnom obrazovanju nastavnika vjeronauka na visokim teološkim učilištima u Republici Hrvatskoj; Blaženka Valentina Mandarić – Gordana Barudžija o cjeloživotnom učenju i nastavničkim kompetencijama; Ivanka Petrović o značenju supervizije u razvoju profesionalnih kompetencija vjeroučitelja; te Josip Šimunović o stažiranju i stručnom ispitu kao vrjednovanju izlaznih nastavničkih kompetencija.

Recenzenti Zbornika su prof. dr. Josip Burušić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu i doc. dr. Silvija Migles s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


datum 14.3.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 05:15 Glazba
Sljedeće u programu: 06:00 Anđeo Gospodnji

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora