Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Započelo animatorsko ljeto u na Malom Lošinju

Započelo animatorsko ljeto u na Malom Lošinju

Animatorsko ljeto organizira Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U Domu sv. Martina na Malom Lošinju započelo je u ponedjeljak 8. srpnja Animatorsko ljeto u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U prvom terminu sudjeluje dvadeset i petero mladih iz raznih župa Nadbiskupije, predvođeni povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Valentićem te drugim svećenicima i animatorima koji sudjeluju u tjednom programu.

U programu ovogodišnjeg Animatorskog ljeta u središtu se nalazi priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži 9. i 10. svibnja 2020. u Zagrebu.

Animatorsko ljeto projekt je u kojem sudjeluju mladi iz cijele Nadbiskupije uključeni u programe pastorala mladih svojih župa i Nadbiskupije te zainteresirani za osposobljavanje za animatora djece i mladih. Ove godine očekuje se više od dvije stotine mladih u pet skupina, u kojima će sudjelovati i župni vikari, upravitelji župa Zagrebačke nadbiskupije, animatori koji su već prošli program Animatorskog ljeta te redovnice posvećene pastoralu djece i mladih.

Program Animatorsko ljeto traje tjedan dana i uključuje trostruku formaciju mladih: ljudsku, kršćansku te specijaliziranu formaciju za animatora djece i mladih. Ljudska formacija odvija se kroz posebno osmišljene igre i radionice s ciljem razvijanja općeljudskih vrijednosti i sposobnosti: osjećaja za zajedništvo, suosjećanje, komunikacijske vještine... Kršćanska ili duhovna formacija odvija se kroz svakodnevne tematske kateheze te vrijeme posvećeno osobnoj i zajedničkoj molitvi, koje svoj vrhunac pronalazi u svakodnevnoj svetoj euharistiji.

Specijalizirana formacija za službu i odgovornost animatora mladih na razini župe odvija se kroz posebne radionice u kojima mladi stječu znanja i vještine kako osmisliti, razviti te provesti susrete za mlade u svojim župama.

Dom sv. Martina na Malom Lošinju u vlasništvu je Zagrebačke nadbiskupije te je posebno uređen za programe pastorala mladih s ciljem ulaganja u odgoj i kvalitetan cjelokupni rast mladića i djevojaka. Po jedan termin za programe susreta mladih koriste i Sisačka biskupija te Bjelovarsko-križevačka biskupija.


datum 10.7.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Od trenutka kad je Marija anđelu dala svoj pristanak, nije bila pošteđena životnih kušnji. Njezina snaga bila je u tome što je živjela u milosti postojana, bez sjene zla u savjesti.
Trenutno u programu: 07:30 Molitva - Jutarnja
Sljedeće u programu: 07:45 Upoznajmo Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora