Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
U Poznańu danas započinje plenarno zasjedanje CCEE-a

U Poznańu danas započinje plenarno zasjedanje CCEE-a

Plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija održava se na temu „Duh solidarnosti u Europi".

Na poziv potpredsjednika CCEE-a mons. Stanislawa Gadeckog, nadbiskupa Poznańa i predsjednika Poljske BK u Poznanu se od 13. do 16. rujna održava plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija na temu „Duh solidarnosti u Europi". Na zasjedanju će sudjelovati predsjednici europskih biskupskih konferencija odnosno njihovi delegati među kojima i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić kao delegat HBK te predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić. Ove se godine održava u domovini svetog poljskog pape Ivana Pavla II. povodom 100. obljetnice ponovne uspostave neovisnosti Poljske te 1050. obljetnice osnutka prve biskupije u Poljskoj osnovane upravo u Poznanu.

Na otvorenju plenarnog zasjedanja sudjelovat će i poljski premijer Mateusz Morawiecki, a sudionike zasjedanja u subotu 15. rujna primit će poljski predsjednik Andrzej Duda. Na zasjedanju će, među ostalim, biti predstavljeno financijsko izvješće te odobren proračun i program CCEE-a za 2019. godinu, a bit će izabran i novi generalni tajnik CCEE-a. Završna tiskovna konferencija održat će se u ponedjeljak 17. rujna u sjedištu Poljske biskupske konferencije u Varšavi. Radove i zaključke plenarnog zasjedanja CCEE-a u Poznanu predstavit će predsjednik i potpredsjednik CCEE-a kardinal Angelo Bagnasco i nadbiskup Stanislaw Gadecki.

Vijeće trenutno ima 39 članova. Uz 33 predsjednika europskih biskupskih konferencija u europskim zemljama članovi Vijeća još su nadbiskup Luksemburga, nadbiskup Kneževine Monaka, ciparski maronitski nadbiskup, biskup Chişinăua (Moldavija), biskup eparhije Mukačevo i apostolski upravitelj Estonije. Ukupno je dakle 39 članova CCEE-a, koji se prostire na teritoriju koji obuhvaća 45 država.

Vijeće zajedno s pravoslavnim Crkvama na europskom kontinentu, CCEE organizira svake druge godine Europski katoličko-pravoslavni forum na kojem se raspravlja o antropološkim i pastoralnim pitanjima i nastoje se usuglasiti zajednička stajališta o socijalnim i etičkim pitanjima.

Za teme koje su povezane s Europskom unijom, CCEE surađuje osobito s COMECE-om. Susreti i razmjene informacija te zajedničke inicijative postoje između CCEE-a i biskupskih tijela drugih kontinenata: SECAM-SCEAM (Afrika), CELAM (Latinska Amerika), FABC (Azija) i FBCO (Oceanija). CCEE na različitim područjima djeluje u povezanosti s mjerodavnim uredima Svete Stolice.

datum 13.9.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 05:15 Glazba
Sljedeće u programu: 06:00 Anđeo Gospodnji

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora