Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
U Poznańu danas započinje plenarno zasjedanje CCEE-a

U Poznańu danas započinje plenarno zasjedanje CCEE-a

Plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija održava se na temu „Duh solidarnosti u Europi".

Na poziv potpredsjednika CCEE-a mons. Stanislawa Gadeckog, nadbiskupa Poznańa i predsjednika Poljske BK u Poznanu se od 13. do 16. rujna održava plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija na temu „Duh solidarnosti u Europi". Na zasjedanju će sudjelovati predsjednici europskih biskupskih konferencija odnosno njihovi delegati među kojima i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić kao delegat HBK te predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić. Ove se godine održava u domovini svetog poljskog pape Ivana Pavla II. povodom 100. obljetnice ponovne uspostave neovisnosti Poljske te 1050. obljetnice osnutka prve biskupije u Poljskoj osnovane upravo u Poznanu.

Na otvorenju plenarnog zasjedanja sudjelovat će i poljski premijer Mateusz Morawiecki, a sudionike zasjedanja u subotu 15. rujna primit će poljski predsjednik Andrzej Duda. Na zasjedanju će, među ostalim, biti predstavljeno financijsko izvješće te odobren proračun i program CCEE-a za 2019. godinu, a bit će izabran i novi generalni tajnik CCEE-a. Završna tiskovna konferencija održat će se u ponedjeljak 17. rujna u sjedištu Poljske biskupske konferencije u Varšavi. Radove i zaključke plenarnog zasjedanja CCEE-a u Poznanu predstavit će predsjednik i potpredsjednik CCEE-a kardinal Angelo Bagnasco i nadbiskup Stanislaw Gadecki.

Vijeće trenutno ima 39 članova. Uz 33 predsjednika europskih biskupskih konferencija u europskim zemljama članovi Vijeća još su nadbiskup Luksemburga, nadbiskup Kneževine Monaka, ciparski maronitski nadbiskup, biskup Chişinăua (Moldavija), biskup eparhije Mukačevo i apostolski upravitelj Estonije. Ukupno je dakle 39 članova CCEE-a, koji se prostire na teritoriju koji obuhvaća 45 država.

Vijeće zajedno s pravoslavnim Crkvama na europskom kontinentu, CCEE organizira svake druge godine Europski katoličko-pravoslavni forum na kojem se raspravlja o antropološkim i pastoralnim pitanjima i nastoje se usuglasiti zajednička stajališta o socijalnim i etičkim pitanjima.

Za teme koje su povezane s Europskom unijom, CCEE surađuje osobito s COMECE-om. Susreti i razmjene informacija te zajedničke inicijative postoje između CCEE-a i biskupskih tijela drugih kontinenata: SECAM-SCEAM (Afrika), CELAM (Latinska Amerika), FABC (Azija) i FBCO (Oceanija). CCEE na različitim područjima djeluje u povezanosti s mjerodavnim uredima Svete Stolice.

datum 13.9.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Radio Marija je dar Neba za Crkvu!
Trenutno u programu: 01:15 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 02:15 Krunica – slavna otajstva

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora