Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Susret roditelja učenika Nadbiskupske klasične gimnazije

Susret roditelja učenika Nadbiskupske klasične gimnazije

Ravnateljica gimnazije Ljuba Duvnjak pozdravila je sve sudionike nakon čega je uslijedila duhovna obnova.

Susret roditelja, učenika i svih ostalih dionika odgoja i obrazovanja u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a koji se sastojao od zasebnih generacijskih duhovnih nagovora i predavanja za roditelje te zajedničkoga euharistijskog slavlja održan je u subotu 11. studenoga.
Ravnateljica gimnazije Ljuba Duvnjak pozdravila je sve sudionike nakon čega je uslijedila duhovna obnova. Prve razrede vodio je vlč. Borna Puškarić. Tema bila Zašto Pinocchio nije priča samo za malu djecu? Druge razrede vodio je don Mihovil Kurkut u kripti sjemenišne crkve. Na slobodu pozvani – bila je tema promišljanja. Treće razrede duhovno je okrijepio vlč. Jakov Rađa. Oni su razmatrali temu Kako donositi odluke? Učenici četvrtih razreda ranije su imali duhovnu obnovu – 2. studenoga. S njima je bio o. Ike Mandurić. Svaka grupa imala je i animatore pjevače i svirače. U prvim razredima to su bili Tihana Kišiček i Matija Živičnjak, u drugim razredima Mia Bajramović i Petar Vuković, u trećima svirali su Amanda Ćurić i Josip Rendulić i vodili su gromku pjesmu. Svi su oni u gimnazijskom zboru lijepo pratili misu pod vodstvom profesorice Ankice Juričić.
U isto vrijeme s učeničkom duhovnom obnovom bila su predavanja i duhovna obnova za roditelje. Duhovnu obnovu vodio je o. Niko Bilić, tema je bila Roditelji i djeca u biblijskoj duhovnosti. Završno predavanje održale su Josipa Lovorka Andreić iz Ureda Vlade RH za suzbijanje zlouporabe droga i Lucija Sabljić iz Službe za zaštitu mentalnog zdravlja „Dr. Andrija Štampar". One su govorile o opasnostima uporabe svih vrsta droga te o odgojnim roditeljskim stilovima.
Nakon kratkih susreta roditelja s razrednicima, roditelji, učenici i profesori okupili su se na euharistijskome slavlju u crkvi Presvetoga Srca Isusova koje je predvodio o. Niko Bilić uz rektora sjemeništa Matiju Pavlakovića. Ispovijedali su voditelji duhovne obnove Jakov Rađa, Borna Puškarić, Mihovil Kurkut, duhovnik sjemeništa Petar Mlakar i odgajatelji Goran Bužak i Mato Malekinušić.

datum 13.11.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Isus je vršio volju Božju; hodao je zemljom čineći dobro. Doživio je strašnu sudbinu.
Trenutno u programu: 15:00 Molitva pape Benedikta XVI. za život
Sljedeće u programu: 15:15 Krunica - otajstva svjetla

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

Uskrsna svijeća tradicionalno je bijele ili žute boje, s grčkim slovima alfa i omega koja označuju da je Isus početak i kraj te s križem na kojem je označeno pet Isusovih rana.

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora