Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Susret članova COMECE-a sa Jean-Claude Junckerom

Susret članova COMECE-a sa Jean-Claude Junckerom

Proljetno zasjedanje Komisije biskupskih konferencija zemalja članica Europske unije (COMECE) održava se od 13. do 15. ožujka u Bruxellesu.

U sklopu redovitog proljetnog zasjedanja Komisije biskupskih konferencija zemalja članica Europske unije (COMECE) koja se od 13. do 15. ožujka održava u Bruxellesu, a na kojem u sudjeluje i izaslanik HBK bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, članovi Komisije susreli su se danas, 14. ožujka, s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom. Zajedno su pozvali sve građane da se uključe u europsku političku raspravu, odgovorno glasuju te štite i promiču opće dobro.

Razgovor s predsjednikom Europske komisije bio je prilika da se biskupi upoznaju s glavnim postignućima i preostalim prioritetima njegova predsjedništva. U svojem izlaganju Juncker je istaknuo: “Ja sam gorljivi zagovornik društvenog nauka Crkve. To je jedno od najplemenitijih učenja naše Crkve. Sve je to dio doktrine koja se u Europi ne primjenjuje dovoljno često. Želio bih da ponovno otkrijemo vrijednosti i vodeće principe društvenog nauka Crkve“.

Europski biskupi potvrdili su predanost Crkve rješavanju izazova s kojima se suočava naš kontinent i naši ljudi: digitalizacija i tehnološki razvoj, demografija, globalno zagrijavanje i migracije. Istaknuli su potrebu zajedničkog djelovanja svih ljudi dobre volje u boljem služenju općem dobru, stavljajući ljudsku osobu u središte javnih politika EU.

Nekoliko dana prije mogućeg Brexita i dva mjeseca prije izbora za Europski parlament, biskupi su podsjetili na odgovornost građana EU-a da iskoriste svoje pravo i ispune svoju dužnost glasovanja, dajući novi poticaj izgradnji Europe. Izborni rezultati uvjetovat će političke odluke koje utječu na naš svakodnevni život tijekom sljedećih 5 godina.

Biskupi su izrazili potrebu promicanja dijaloga unutar europskog konteksta kako bi se otkrile mogućnosti koje stoje iza izazova, predlažući učinkovita rješenja za dobrobit svih onih koji žive u Europskoj uniji. Susret biskupa EU i predsjednika Junckera konkretan je izraz otvorenog, transparentnog i redovitog dijaloga između institucija EU-a i Crkava u skladu s člankom 17. Ugovora o funkcioniranju EU, poznatijeg pod nazivom Lisabonski ugovor.


datum 14.3.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
«Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...».
Trenutno u programu: 03:30 Prigodna emisija (R) - tema: Biskup Josip Julije Marija Carević; gost: Mirko Ivanjek, prof. - Anđelko Bošnjak
Sljedeće u programu: 04:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora