Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Susret članova COMECE-a sa Jean-Claude Junckerom

Susret članova COMECE-a sa Jean-Claude Junckerom

Proljetno zasjedanje Komisije biskupskih konferencija zemalja članica Europske unije (COMECE) održava se od 13. do 15. ožujka u Bruxellesu.

U sklopu redovitog proljetnog zasjedanja Komisije biskupskih konferencija zemalja članica Europske unije (COMECE) koja se od 13. do 15. ožujka održava u Bruxellesu, a na kojem u sudjeluje i izaslanik HBK bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, članovi Komisije susreli su se danas, 14. ožujka, s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom. Zajedno su pozvali sve građane da se uključe u europsku političku raspravu, odgovorno glasuju te štite i promiču opće dobro.

Razgovor s predsjednikom Europske komisije bio je prilika da se biskupi upoznaju s glavnim postignućima i preostalim prioritetima njegova predsjedništva. U svojem izlaganju Juncker je istaknuo: “Ja sam gorljivi zagovornik društvenog nauka Crkve. To je jedno od najplemenitijih učenja naše Crkve. Sve je to dio doktrine koja se u Europi ne primjenjuje dovoljno često. Želio bih da ponovno otkrijemo vrijednosti i vodeće principe društvenog nauka Crkve“.

Europski biskupi potvrdili su predanost Crkve rješavanju izazova s kojima se suočava naš kontinent i naši ljudi: digitalizacija i tehnološki razvoj, demografija, globalno zagrijavanje i migracije. Istaknuli su potrebu zajedničkog djelovanja svih ljudi dobre volje u boljem služenju općem dobru, stavljajući ljudsku osobu u središte javnih politika EU.

Nekoliko dana prije mogućeg Brexita i dva mjeseca prije izbora za Europski parlament, biskupi su podsjetili na odgovornost građana EU-a da iskoriste svoje pravo i ispune svoju dužnost glasovanja, dajući novi poticaj izgradnji Europe. Izborni rezultati uvjetovat će političke odluke koje utječu na naš svakodnevni život tijekom sljedećih 5 godina.

Biskupi su izrazili potrebu promicanja dijaloga unutar europskog konteksta kako bi se otkrile mogućnosti koje stoje iza izazova, predlažući učinkovita rješenja za dobrobit svih onih koji žive u Europskoj uniji. Susret biskupa EU i predsjednika Junckera konkretan je izraz otvorenog, transparentnog i redovitog dijaloga između institucija EU-a i Crkava u skladu s člankom 17. Ugovora o funkcioniranju EU, poznatijeg pod nazivom Lisabonski ugovor.


datum 14.3.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 05:15 Glazba
Sljedeće u programu: 06:00 Anđeo Gospodnji

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora