Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Razgovor s rektorom svetišta Majke Božje Bistričke

Razgovor s rektorom svetišta Majke Božje Bistričke

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je razgovor s rektorom preč. Domagojem Matoševićem.

Ususret blagdanu Majke Božje Bistričke Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je razgovor s rektorom Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici preč. Domagojem Matoševićem.

Rektor Matošević je predstavio program proslave svetkovine koji obiluje duhovnim sadržajima.

U razgovoru je preč. Matošević pojasnio pojam „vjerski turizam" i što se u svetištima, koja su prvenstveno mjesta evangelizacije, treba ponuditi i onima koji ne dolaze u njih prvenstveno kao hodočasnici već kao jedna vrsta turista da bi se i njih na neki način evangeliziralo, da bi ih se „iznenadilo i ponudilo im se nešto što nisu očekivali", rekao je rektor Matošević.  

Jedna od tema razgovora bili su i mladi u Crkvi kojima je posvećena sljedeća Biskupska sinoda koja će se održati u listopadu u Vatikanu. Rektor Matošević je posebno naglasio kako mladi današnjice traže autentičnost, a s time su povezana i njihova očekivanja da im Crkva ponudi sadržaj koji je konkretan i dotiče se njihovog osobnog života.

U razgovoru je bilo riječi i o proslavi 20. obljetnice pohoda svetog Ivana Pavla II. bistričkom svetištu i proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca. Preč. Matošević je u razgovoru istaknuo kako će tim povodom početkom rujna u zajedništvu s Ogrankom Matice Hrvatske u Mariji Bistrici u novoj dvorani Božanskog milosrđa biti organizirano nekoliko događanja kao što su izložbe, predavanja… 

Govoreći na kraju o svojoj viziji budućnosti Svetišta rektor je rekao kako Marija Bistrica, kao hodočasničko mjesto i najveće hrvatsko nacionalno marijansko proštenište, ima dugu religioznu tradiciju. Tu bogatu tradiciju svakako treba nastaviti održavati, vrijednosti sakupljane kroz povijest sačuvati, ali jednako tako osluškivati suvremene potrebe čovjeka, istaknuo je preč. Matošević naglašavajući, između ostaloga i potreban rad na infrastrukturi, osmišljavanje hodočasničkog duhovnog centra, a s time i novih duhovnih sadržaja – zajedničkih i pojedinačnih, rekao je na kraju razgovora rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke.

(razgovor s preč. Matoševićem u cijelosti možete pročitati na www.zg-nadbiskupija.hr)


datum 11.7.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Sveta Ano i Joakime, hvala vam za najljepši dar i uzor majčinstva, Mariju, Isusovu i našu majku!
Trenutno u programu: 18:15 Molitva - Večernja
Sljedeće u programu: 18:30 Svetac dana (R) - sv. Pio iz Pietrelcine

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora