Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Predstavljen božićni broj Uličnih svjetiljki

Predstavljen božićni broj Uličnih svjetiljki

Na riječkom Korzu predstavljen je božićni broj Uličnih svjetiljki, prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama.

Časopis izdaje Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat, a član je Međunarodne mreže uličnih novena (INSP) te se prodaje po ulicama gradova iz ruku beskućnika. Cijena je 8 kuna od čega pola iznosa pripada prodavaču, a ostatak pokriva trošak tiska novog broja časopisa i druge projekte za pomoć beskućnicima.
Akciju predstavljanja božićnog broja, dolaskom i sudjelovanjem u prodaji pomogli su: franjevački novaci iz svetišta Majke Božje Trsatske, učenici OŠ Omišalj, štićenici Doma za djecu i mladež te studenti Erasmusa. Urednica Uličnih svjetiljki, Jasna Krapac, poručuje da su u promociji božićnog broja željeli istaknuti da ponekad uspješno i u nadi iščekujemo Božić, a kad on dođe, čini nam se prazno. “Hrana je pojedena, darovi predani i odjednom je sve isto. Međutim, postoje ljudi koji su se uvjerili da tako ne treba biti, da postoji vrlo jednostavan recept za sreću, a to je nastojati učiniti ne sebe sretnim, već svoje bližnje. Kada usrećimo druge ili kada ih utješimo, naša su srca radosna i bez bilo kakvog poticaja, bez bilo kakvog ukrasa. Tko su ti ljudi? To su volonteri u mnogim udrugama i zajednicama, poput volontera Prihvatilišta ‘Ruže sv. Franje’ u Rijeci i socijalnih samoposluga. To su roditelji koji su se trudili razveseliti svoju djecu. To su slučajni prolaznici koji su primijetili da na buri, kiši i snijegu netko čeka da bude primijećen i da proda bar još jedan broj ‘Uličnih svjetiljki’”.
Na kraju Krapac poručuje da ovakve akcije pomažu u borbi s predrasudama društva jer posebno su beskućnici žrtve negativnih stavova i predrasuda koje ih okružuje što ozbiljno narušava osjećaj njihove vrijednosti.

datum 4.12.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
«Imam jednu dušu što me mnogo voli i koja me stalno brižnom mišlju prati. Imam jednu dušu što se za me moli, to je moja mati...».
Trenutno u programu: 02:40 Glazba
Sljedeće u programu: 03:30 Prigodna emisija (R) - tema: Biskup Josip Julije Marija Carević; gost: Mirko Ivanjek, prof. - Anđelko Bošnjak

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bože, pomozi mi da budem plodna zemlja i na kraju donesem rod!

Zahvali Gospodinu što te Njegova riječ vodi prema plodovima u tvome životu.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora