Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Predstavljen božićni broj Uličnih svjetiljki

Predstavljen božićni broj Uličnih svjetiljki

Na riječkom Korzu predstavljen je božićni broj Uličnih svjetiljki, prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama.

Časopis izdaje Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat, a član je Međunarodne mreže uličnih novena (INSP) te se prodaje po ulicama gradova iz ruku beskućnika. Cijena je 8 kuna od čega pola iznosa pripada prodavaču, a ostatak pokriva trošak tiska novog broja časopisa i druge projekte za pomoć beskućnicima.
Akciju predstavljanja božićnog broja, dolaskom i sudjelovanjem u prodaji pomogli su: franjevački novaci iz svetišta Majke Božje Trsatske, učenici OŠ Omišalj, štićenici Doma za djecu i mladež te studenti Erasmusa. Urednica Uličnih svjetiljki, Jasna Krapac, poručuje da su u promociji božićnog broja željeli istaknuti da ponekad uspješno i u nadi iščekujemo Božić, a kad on dođe, čini nam se prazno. “Hrana je pojedena, darovi predani i odjednom je sve isto. Međutim, postoje ljudi koji su se uvjerili da tako ne treba biti, da postoji vrlo jednostavan recept za sreću, a to je nastojati učiniti ne sebe sretnim, već svoje bližnje. Kada usrećimo druge ili kada ih utješimo, naša su srca radosna i bez bilo kakvog poticaja, bez bilo kakvog ukrasa. Tko su ti ljudi? To su volonteri u mnogim udrugama i zajednicama, poput volontera Prihvatilišta ‘Ruže sv. Franje’ u Rijeci i socijalnih samoposluga. To su roditelji koji su se trudili razveseliti svoju djecu. To su slučajni prolaznici koji su primijetili da na buri, kiši i snijegu netko čeka da bude primijećen i da proda bar još jedan broj ‘Uličnih svjetiljki’”.
Na kraju Krapac poručuje da ovakve akcije pomažu u borbi s predrasudama društva jer posebno su beskućnici žrtve negativnih stavova i predrasuda koje ih okružuje što ozbiljno narušava osjećaj njihove vrijednosti.

datum 4.12.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Sveta Ano i Joakime, hvala vam za najljepši dar i uzor majčinstva, Mariju, Isusovu i našu majku!
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - p. Tonči Trstenjak: "Zaljubljeni kapelan"

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora