Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Ostanite trajno povezani s Bogom u radosti

Ostanite trajno povezani s Bogom u radosti

U povodu početka nove školske godine zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je 9. rujna u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova u Zagrebu misu sa zazivom Duha Svetoga.

„Ostanite trajno povezani s Bogom u radosti, to je lijek protiv površnosti”, poručio je biskup Šaško učenicima, roditeljima i profesorima Nadbiskupske klasične gimnazije. Osvrćući se na sintagmu ‘škola za život’ istaknuo je da se u učenju ne treba zaboraviti mudrost koja vodi do izvorišta i smisla, jer „korist učenja nalazi se u traženju mudrosti, sreće, radosti, punine, to je potrebno i moguće u svakom području istraživanja i učenja”.
Svi su pozvani otkrivati ‘čudni put mudrosti’, te učiti za život, rekao je biskup, zapitavši što je život, kakav se život ima pred očima i u srcu kada se gledaju programi i nastavni materijali. „U našoj gimnaziji to uključuje cjelovito otajstvo života i život vječni, život vječni a ne samo prolaznost. I zar sama škola nije život, zašto bi škola i život bili suprotstavljeni”, istaknuo je propovjednik.

Nadalje je rekao da su u učenju važne i ocjene, jer treba učiti za školu da bi nešto moglo ostati za život izvan škole, te naglasio: „Svako znanje može biti korišteno za dobro, ali veću vrijednost od toga imaju poštenje, ljubav prema bližnjemu, marljivost, žrtva koja gleda vječnost. U odnosu na to odlučujući je odnos s Bogom, njegova primljena i darovana ljubav i čovjek stavljen u središte, ali ne čovjek sam za sebe nego u odnosu prema Bogu”.

Riječima svetoga Pavla – sve provjeravajte, dobro zadržite i svake se sjene zla klonite, biskup je potaknuo učenike da s radošću u srcu svjedoče da je Isus punina sve mudrosti i spoznaje, te da se trude naučiti što više. „Jer, to vaše znanje ne trebate samo vi za neku karijeru. To znanje treba i Crkva i hrvatsko društvo, i onaj čovjek usahle ruke kojega Isus u današnjem evanđelju stavlja pred nas. Njega gledajte i vjerujem da ćete otkriti kakva je to škola za život koja uključuje i vječni život”.

U novu školsku godinu u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji krenulo je 406 učenika, od prvog do četvrtog razreda, u 16 odjeljenja, rekla je ravnateljica prof. Ljuba Duvnjak. Dodala je kako je ova školska godina posebna za gimnaziju jer počinje priprema za iduću godinu i proslavu 100. obljetnice gimnazije da je s pravom javnosti. „Započet ćemo s jednim zajedničkim hodočašćem učenika, roditelja i djelatnika 26. listopada u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu, te u Krašić kako bi naznačili utjecaj zagovoru sv. Josipa i zagovoru našeg blaženika Alojzija Stepinca.

 


datum 9.9.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 07:30 Molitva - Jutarnja
Sljedeće u programu: 07:45 Upoznajmo Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora