Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Lovrenčevo u Petrinji

Lovrenčevo u Petrinji

Petrinjska župa sv. Lovre svečano je u subotu 10. kolovoza proslavila svetkovinu nebeskoga zaštitnika i zaštitnika Grada Petrinje.

Svečano misno slavlje u prepunoj župnoj crkvi predvodio je rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. Anđelko Košćak u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Josipom Samaržijom, generalnim vikarom Sisačke biskupije mons. Markom Cvitkušićem i desetak svećenika. Na početku homilije mr. Košćak je čestitao okupljenima blagdan sv. Lovre, istaknuvši veliku radost što je ovaj dan u Petrinji. „Kada smo išli u procesiji gradom, doista je lijepo bilo vidjeti vas. Nekako se doista osjeća ta radost koju želimo živjeti, ne samo danas, nego i uvijek i vjerujem da se itekako u vašem gradu događa puno toga lijepoga. Nešto što vas pokreće, što vas veže za ovaj grad i što vas neće, vjerujem, nikada ni odvojiti od ovog grada i sigurno je jedno od važnih mjesta gdje se događa upravo ta radost i gdje se čovjek i svi vi župljani ispunjate novom snagom i Božjom milost je ova crkva. Ta crkva ponovno je podignuta iz vaše vjere, iz vaših žrtava, iz vaše ljubavi prema Gospodinu i Crkvi. Stoga, neka ta radost koju danas osjećamo i koju u sebi želimo trajno živjeti, trajno obilježuje naš život“, rekao je propovjednik, spomenuvši se bl. Alojzija Stepinca i njegova posjeta Euharistijskom kongresu u Petrinji prije 81 godinu.
Govoreći o sv. Lovri i njegovom životu, mr. Košćak je istaknuo kako kao i o mnogim drugim svecima iz toga vremena nemamo mnogo podataka o njemu, a ti podaci u konačnici nisu toliko ni važni. Gdje se rodio, što je sve radio i bio, to ni nije toliko ni važno, a i u konačnici našeg života kad ćemo stupiti pred Božje prijestolje neće biti ni nama važno. Nego, Gospodin će nas pitati ono što će njemu biti bitno, a to je jesmo li bili bližnji, jesmo li bili doista čovjek, osoba koja prepoznaje nevoljnog čovjeka pokraj sebe i naviješta tom čovjeku Krista. Jesmo li bili oni koji žele svojim životom navijestiti onoga koji je uvijek s nama, kao što smo i čuli u drugom čitanju, onoga koji nas uvijek daruje. Gospodin je uvijek s nama i daruje nas u izobilju. Mi tome želimo biti svjedoci i tome je svjedok bio i sv. Lovro“, zaključio je rektor Košćak.www.ika.hr


datum 10.8.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Tko s Bogom prijateljuje i sam postaje svet, plemenit i mirom ispunjen.
Trenutno u programu: 08:00 Svetac dana - Prikazanje BDM – Gospa od Zdravlja
Sljedeće u programu: 08:05 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Hostija – izvor snage, ljubavi i milosrđa

iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora