Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Lovrenčevo u Petrinji

Lovrenčevo u Petrinji

Petrinjska župa sv. Lovre svečano je u subotu 10. kolovoza proslavila svetkovinu nebeskoga zaštitnika i zaštitnika Grada Petrinje.

Svečano misno slavlje u prepunoj župnoj crkvi predvodio je rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. Anđelko Košćak u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Josipom Samaržijom, generalnim vikarom Sisačke biskupije mons. Markom Cvitkušićem i desetak svećenika. Na početku homilije mr. Košćak je čestitao okupljenima blagdan sv. Lovre, istaknuvši veliku radost što je ovaj dan u Petrinji. „Kada smo išli u procesiji gradom, doista je lijepo bilo vidjeti vas. Nekako se doista osjeća ta radost koju želimo živjeti, ne samo danas, nego i uvijek i vjerujem da se itekako u vašem gradu događa puno toga lijepoga. Nešto što vas pokreće, što vas veže za ovaj grad i što vas neće, vjerujem, nikada ni odvojiti od ovog grada i sigurno je jedno od važnih mjesta gdje se događa upravo ta radost i gdje se čovjek i svi vi župljani ispunjate novom snagom i Božjom milost je ova crkva. Ta crkva ponovno je podignuta iz vaše vjere, iz vaših žrtava, iz vaše ljubavi prema Gospodinu i Crkvi. Stoga, neka ta radost koju danas osjećamo i koju u sebi želimo trajno živjeti, trajno obilježuje naš život“, rekao je propovjednik, spomenuvši se bl. Alojzija Stepinca i njegova posjeta Euharistijskom kongresu u Petrinji prije 81 godinu.
Govoreći o sv. Lovri i njegovom životu, mr. Košćak je istaknuo kako kao i o mnogim drugim svecima iz toga vremena nemamo mnogo podataka o njemu, a ti podaci u konačnici nisu toliko ni važni. Gdje se rodio, što je sve radio i bio, to ni nije toliko ni važno, a i u konačnici našeg života kad ćemo stupiti pred Božje prijestolje neće biti ni nama važno. Nego, Gospodin će nas pitati ono što će njemu biti bitno, a to je jesmo li bili bližnji, jesmo li bili doista čovjek, osoba koja prepoznaje nevoljnog čovjeka pokraj sebe i naviješta tom čovjeku Krista. Jesmo li bili oni koji žele svojim životom navijestiti onoga koji je uvijek s nama, kao što smo i čuli u drugom čitanju, onoga koji nas uvijek daruje. Gospodin je uvijek s nama i daruje nas u izobilju. Mi tome želimo biti svjedoci i tome je svjedok bio i sv. Lovro“, zaključio je rektor Košćak.www.ika.hr


datum 10.8.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 01:15 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 02:15 Krunica – slavna otajstva

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora