Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Krist vas zove

Krist vas zove

Kardinal Bozanić susreo se s mladićima koji razmišljaju o svećeničkom pozivu.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak 11. lipnja 2018. godine s mladićima koji su pod vodstvom povjerenika za pastoral duhovnih zvanja i promotora kršćanskih poziva vlč. Jakova Rađe tijekom protekle godine bili uključeni u susrete pod nazivom „Dođi i vidi“, namijenjene onima koji su otvoreni svećeničkom pozivu.
 
Susret u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu započeo je himnom Duhu Svetom, nakon čega je vlč. Rađa izrazio dobrodošlicu kardinalu Bozaniću.

Vlč. Rađa je podsjetio na riječi Kardinalove homilije, koje je izrekao u zagrebačkoj katedrali prigodom svećeničkog ređenja 9. lipnja ove godine: Vi ste u subotu na svećeničkom ređenju govorili o Božjem čudu, ističući kako su mladomisnici opipljivo Božje djelo u našoj sredini. Imati ispred sebe sedamnaestoricu mladića koji su dali Bogu šansu da im progovori, da ih pozove u svoju službu - to je jedno čudo, jedno događanje Božje milosti u životima ovih mladića, ali i u životu Crkve – naglasio je vlč. Rađa.
Nakon uvodnog obraćanja, svaki od sedamnaestorice mladića predstavio se Kardinalu te ukratko podijelio svoje iskustvo formacije na susretima „Dođi i vidi“.

Dok sam vas slušao, zahvaljivao sam Bogu za ono što je On vama dao doživjeti, za njegovo djelovanje u vašim srcima – rekao je kardinal Bozanić mladićima u svom prigodnom nagovoru.

Naglasio je da Bog djeluje i danas te kako je nužno za naš kršćane naučiti raspoznavati Božje djelovanje u našoj sredini.
Onaj koji želi u svećeništvo, nastavio je Kardinal, treba biti spreman dati svoj život, darivati sebe, no prije svega pozvan je živjeti u programu Isusa Krista. Često se govori o projektima i planovima, no kada govorimo o svećeništvu, tu nema mjesta za moje projekte i planove, već jedino i isključivo za Isusove planove.
Susret s kardinalom Bozanićem bio je ujedno i prigoda da mladići upute i svoja pitanja koja su ih zanimala, poput onih o datumu kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, tijeku konklava ili pak pitanja o svecima kojima se Kardinal najviše utječe. Među svecima rado ističem Blaženu Djevicu Mariju, koju sam često molio za zagovor upravo u onom razdoblju svog života kada sam razmišljao o svećeničkom pozivu. Dakako, tu je i sveti Josip, čije ime nosim, ali kao zagrebački nadbiskup često osjećam strahopoštovanje prema onom bogatstvu što nam ga je ostavio bl. Alojzije Stepinac – rekao je Kardinal.
 
Upitan o savjetu koji bi rado udijelio mladićima u formaciji za svećenike, istaknuo je potrebu duhovnog savjetnika, razvijanje spoznaje da su u školi Isusa Krista te potrebu da bolje upoznaju Crkvu.
Govoreći o stanju u hrvatskom društvu, Kardinal je napomenuo kako je danas potrebno buditi nadu i ne dozvoliti da upadnemo u stanje apatije. Trebamo biti oni koji će znati prepoznati dobro u našoj domovini. Potreban nam je „Savez dobra“ – ozračje nade, pouzdanja i poleta – zaključio je Kardinal.
Na kraju susreta izmolili su molitvu za duhovna zvanja, a mladići su kardinalu Bozaniću darovali zajedničku fotografiju, dok je Kardinal njima zauzvrat poklonio svoju knjigu „Krist vas zove“.

(Tiskovni ured ZG nadbiskupije)
 


datum 12.6.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Želimo i molimo Gospodina da kroz čitavu sljedeću godinu nad nama bdije njegov blagoslov!
Trenutno u programu: 08:20 Glazba
Sljedeće u programu: 08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bogatiji smo za jedan dan

Ti i ja, nas dvojica bogatiji smo za jedan dan - Ti jer ljubiš, a ja, jer sam ljubljen.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora