Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
KBF pokreće program cjeloživotnog obrazovanja

KBF pokreće program cjeloživotnog obrazovanja

Informacije o programu dostupne su na mrežnoj stranici www.kbf.unizg.hr.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu od jeseni pokreće program cjeloživotnog obrazovanja nazvan „Teološka kultura".
Poticaj za program KBF nalazi u Christifideles laici, br. 58 gdje se ističe: „Osnovni cilj u formaciji vjernika laika je sve jasnije otkrivanje vlastitog poziva i sve veća spremnost živjeti ga kroz ispunjenje svojeg poslanja".

Program je namijenjen onima koji se žele upustiti u avanturu istinskog traganja za odgovorima na brojna pitanja glede temelja, sadržaja i načina djelovanja vjere u suvremenom društvu i Crkvi. Poziv je upućen svima, a osobito laicima i redovnicima, pastoralnim suradnicima po župama, mladima koji traže „nešto više", starijima koji žele zaokružiti svoje životne upite.

Program je osmišljen tako da u suvremenosti bude teološkim putokazom svima onima koji su zainteresirani tražiti dublje i cjelovite odgovore na pitanja o istini, životnome smislu, značenju kršćanske vjere i Crkve za naše društvo i kulturu. Također, program je zamišljen i kao mjesto susretišta gdje ćemo razmjenjivati ideje, iskustva, utvrđivati stara i graditi nova prijateljstva.

Susreti će se odvijati tijekom dvije studijske godine uglavnom svaki drugi vikend (petkom 4 sata i subotom 6 sati), a polaznici će se tijekom 240 sati postupno upoznavati sa sadržajima i temama iz osam teoloških područja: Filozofija i fundamentalna teologija, Biblija, Dogmatika i ekumenska teologija, Povijest Crkve i patrologija, Moral i socijalni nauk Crkve, Liturgika, Pastoral i katehetika i Kanonsko pravo.
Kako nije riječ o akademskoj nego o temeljnoj teološkoj i biblijskoj formaciji, naglasak je na osobnom stručnom osposobljavanju za život usmjeren odgovornoj i zreloj vjeri.

Upisi će biti od 1. do 12. listopada, a za upis je potrebno: motivacijsko pismo i mišljenje svećenika / župnika. Susreti počinju u listopadu. Dodatne obavijesti dostupne su na mrežnoj stranici www.kbf.unizg.hr.

datum 10.7.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Radio Marija 22. veljače 2019. godine slavi dvadeset i drugi rođendan.
Trenutno u programu: 08:45 Glazba
Sljedeće u programu: 09:00 Nadom nošeni - tema: Anksioznost; gošća: Ana Baotić Bisharat, dr. med. - Ivka Malkoč Bastašić

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Bogatiji smo za jedan dan

Ti i ja, nas dvojica bogatiji smo za jedan dan - Ti jer ljubiš, a ja, jer sam ljubljen.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora