Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Izabrani članovi Povjerenstva za izradu završnog dokumenta Sinode

Izabrani članovi Povjerenstva za izradu završnog dokumenta Sinode

Sinodskim se ocima okupljenima u dvorani obratio i Sveti Otac slobodnim interventom.

 Imena članova Povjerenstva je priopćio prefekt Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice Paolo Ruffini tijekom brifinga održanog 10. listopada u prostorijama Tiskovnog ureda Svete Stolice. Osim glavnog izvjestitelja (relator) kardinala Sergia Da Roche, glavnog tajnika Biskupske sinode kardinala Lorenza Baldisserija i posebnih tajnika: isusovca Giacoma Coste i salezijanca Rossana Sale, u Povjerenstvo je izabrano pet članova, po jedan za svaki od kontinenata: kard. Peter Kodwo Appiah Turkson, prefekt Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, zatim kard. Carlos Aguiar Retes, nadbiskup Ciudad de Mexica, kard. Oswald Gracias, nadbiskup Bombaya i predsjednik Indijske biskupske konferencijE, mons. Bruno Forte, nadbiskup Chieti-Vasta i mons. Peter Andrew Comensoli, nadbiskup Melbournea. Konačno, u Povjerenstvu su i tri člana koje je izabrao sam Papa: Njegovo Blaženstvo Svjatoslav Ševčuk, kijevski nadbiskup eparh i poglavar Sinode Ukrajinske grkokatoličke Crkve, o. Alexandre Awi Mello, tajnik Dikasterija za laike, obitelj i život i don Eduardo Gonzalo Redondo, voditelj pastorala zvanja iz Kube. Na šestoj općoj kongregaciji govorilo je 15 govornika a na sedmoj 10. Njima se pridružilo i 9 slobodnih intervenata, među kojima i Papin, priopćio je Ruffini. Na novinarska pitanja o sadržaju interventa pape Franje prefekt je precizirao da „Sinoda je proces zajedničkog razlučivanja koji karakterizira također tajnost o interventima sinodskih otaca u dvorani. Papa želi da to pravilo vrijedi i za njega“.

IKA

datum 11.10.2018.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Slaveći Marijinu proslavu na nebu, radujemo se što nam pomaže na zemaljskom hodočašću.
Trenutno u programu: 04:30 Nadom nošeni (R) - tema: Epilepsija; gošća: prof. dr. sc. Željka Petelin Gadže, dr. med., spec. neurolog - s. Augustina Barišić
Sljedeće u programu: 05:15 Glazba

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora