Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Isus nas neće ostaviti same jer smo mu dragocjeni

Isus nas neće ostaviti same jer smo mu dragocjeni

Sveti je Otac na Twitteru: „Isus nas neće ostaviti same zato što smo mu dragocjeni“

Sveti je Otac sa svojim pratiteljima na Twitteru podijelio sljedeće razmišljanje: „Isus nas neće ostaviti same zato što smo mu dragocjeni“, podsjećajući time ne samo na zaključak Evanđelja po Mateju, u kojem Isus obećava svojim učenicima da će biti s njima u sve dane do svršetka svijeta (usp. Mt 28,20), već i na ono što je rekao 25. lipnja ove godine za vrijeme Angelusa.
Papa je tom prilikom napomenuo da ne postoji kršćansko poslanje u znaku spokoja: poteškoće i kušnje dio su evangelizacijskog djela, a mi smo pozvani pronalaziti u njima priliku da potvrdimo vjerodostojnost svoje vjere i svojeg odnosa s Isusom. Te poteškoće moramo shvatiti kao mogućnost da budemo bolji misionari i da rastemo u povjerenju u Boga, Oca našega, koji nikada ne napušta svoju djecu u času oluje. Mi nikada nismo zaboravljeni, nego nam Otac uvijek pomaže – kazao je papa Franjo.
Nadalje, kazao je da su i danas kršćani suočeni s progonima. Iz tog je razloga i pozvao da molimo za našu progonjenu braću i sestre, a isto tako i da slavimo Boga jer oni, unatoč svim nedaćama koje proživljavaju, i dalje hrabro te odano svjedoče svoju vjeru. Sveti je Otac istaknuo da bi nam njihov primjer trebao pomoći da se ne ustručavamo zauzeti stav u korist Krista, odvažno ga ispovijedajući u svakodnevnim situacijama.
Papa je osim toga sve prisutne potaknuo da nikad ne zaborave Isusove riječi „Ne bojte se!“ Ne bojte se onih koji vam se rugaju i koji se loše odnose prema vama, niti se bojte onih koji vas ignoriraju ili onih koji vas „izvana“ časte, ali se „u pozadini“ bore protiv Evanđelja. Isus nas neće ostaviti same jer smo mu dragocjeni – kazao je tada papa Franjo te dodao da se u svjedočenju vjere ne računaju toliko uspjesi, nego je važna vjernost Kristu, priznajući u svim, pa i u najtežim okolnostima, neprocjenjivi dar što smo njegovi učenici.

datum 11.8.2017.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
Trenutno u programu: 02:40 Glazba i meditacije
Sljedeće u programu: 03:30 Čitamo knjigu (R) - Primo Soldi: Pier Giorgio Frassati – prijatelj siromaha

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Sveti Antune, moli za nas!

Ti mužu vrli, uzorni, mi radosno ti pjevamo...

Galerija slika

IMG_1522
IMG_1519
IMG_1444
IMG_1430
IMG_1382
IMG_1319
IMG_1318
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora