Nalazite se:

Naslovnica - Aktualnosti
Hrvatska vojska i policija hodočasti u Mariju Bistricu

Hrvatska vojska i policija hodočasti u Mariju Bistricu

Prvi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Mariju Bistricu.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u nedjelju 6. listopada 2019. organizira 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu. Tim je povodom u srijedu 11. rujna u zgradi Vojnog ordinarijata održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu hodočašća.

Uz Vojni ordinarijat, u organizaciju hodočašća uključeni su Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova. Također sudjeluju Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo pravosuđa – Uprava za zatvorski sustav, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Savez povijesnih postrojba i drugi.

U uvodnoj riječi, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo prenio je okupljenima pozdrave vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana. Podsjetio je kako svetište Majke Božje Bistričke nosi brojna svjedočanstva ljudi o Marijinoj pomoći i blizini te o susretu s Bogom na tome mjestu. Kao hodočasnici želimo doživjeti to isto iskustvo. U tom smislu hodočašće je prilika za svetu ispovijed, pomirenje s Bogom i Crkvom te za zajedničko sudjelovanje u svetoj misnoj žrtvi i u pobožnosti križnog puta.
 

Don Medo je u nastavku izvijestio o dosadašnjim pripremama i o očekivanom broju hodočasnika. Upoznao je prisutne s programom hodočašća. Hrvatska radio televizija će i ove godine hodočašće pratiti izravnim prijenosom na HRT1 s početkom u 10.00 sati kada započinje svečana procesija.

Izaslanik zapovjednika hodočašća kapetan bojnog broda Darko Podrug kao i glavna tajnica MUP-a Sanda Šimić Petrinjak složili su se kako u organizaciji ovoga hodočašća imamo puno iskustva od prijašnjih godina. Nadaju se kako će što više hodočasnika ove godine sudjelovati i moći se duhovno obogatiti. U ime ravnateljstva policije govorio je Josip Bukvić koji je izvijestio o pripremama koje se provode u MUP-u.

Predstavnici ministarstava i službi uključenih u hodočašće upoznati su sa svim zacrtanim terminima i aktivnostima koje slijede. Dogovorena su daljnja zaduženja vezana za pripravu provedbe hodočašća.


 


datum 11.9.2019.

Frekvencije:

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHzVirovitica: 88,3 MHz
Split: 97,2 MHzVinkovci - Vukovar: 91,6 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzSplit: 97,2 MHz
Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz, HSplit: 97,2 MHz
Opatija - Rijeka: 88,8 MHzZagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz
O kućo zlatna, o Zvijezdo mora, ostani burnim nad morem našim Ti majko od milosti!
Trenutno u programu: 07:30 Molitva - Jutarnja
Sljedeće u programu: 07:45 Upoznajmo Bibliju

Download promotivnog materijala. Saznaj više

Duhovni kutak

Svakodnevna molitva sv. Ivana Pavla II. Duhu Svetom

Godinu dana prije smrti, papa, koji se tresao, drhtavom rukom je zapisao molitvu Duhu Svetome na komadu papira kako je ne biste zaboravili.

Galerija slika

IMG_20180424_131539
DSC_0160
DSC_0157
DSC_0155
DSC_0144
DSC_0139
RM_RADIODRAMA3
Copyright © Radio Marija 2009.I Design by: Endora